Egy évtizednyi szelfi

A kanadai Hugo Cornelliert Noah Kalina híres videója inspirálta: ő kezdte el a minden napos önarcképekből összeállított filmek divatját. Persze a sok követőből kevesen voltak azok, akik akár több éven át hűségesen készítették az önarcképeket...

Hugo viszont igen elhivatott lehetett, mert 12 évesen, 2008-ban kezdte a fotózást, és a "mesterhez" hűen inkább komor képet vágott. Kivéve az utolsó szelfin: a házassága napjával végződik a jó hangulatú kisfilm. Hogy repül az idő!...

 0
Tovább

Lakásberendező alkalmazás

Mostantól az IKEA bútorait a mobilunk segítségével varázsolhatjuk a szobába.

Kétségtelen, egész jól lehet ellenőrizni ezzel a módszerrel, hogy is festene a kiválasztott bútor ott. Még csak keresik a fejlesztők azokat az utakat, melyek a leghatékonyabbak, legjobbak a kiterjesztett valóság értelmes felhasználására, amikor a valóságot keverjük a virtuális elemekkel. A Pokemon Go csak egy játék volt, nagyot durrant és eltűnt, de ennél azért lehet hasznosabb célra is használni. A virtuális lakberendezés egy lehetőség a sok közül- meglátjuk, hogy válik majd be hosszú távon.

 0
Tovább

A láncfűrész művésze

Igor Loskutow az egykori Szovjetunióban született, az egykori észt tagköztársaságban, ami mára független ország. Ám már jó ideje Németországban dolgozik, és a láncfűrészek képességeit bemutató szakiként néha ilyen egészen elképesztő dolgokat alkot fából.

Nekem persze ilyesmire semmi szükségem, hiszen kertem sincs...

 0
Tovább

A repülődobálás ászai

Ezeket az ultrakönnyű kis gépeket akár a papírrepülők tuningverziójának is tekinthetjük. Kétségtelen, hogy ezek a srácok igazi művészei a dobálgatásnak.

 0
Tovább

8 kilométer mélyen

Egy japán kutatócsoport olyan mélyen örökített meg halat, ahol még soha senki más nem látott.

Régóta nagy kérdés, az óceán legmélyebb pontjain milyen lények élnek. Sokáig azt hitték, halak nem tudnak több kilométer mélyen életben maradni, ahol iszonyú a víznyomás. Ám aztán kiderült, vannak fajok, amik még ott is boldogulnak.

Természetesen a Mariana-árkot vizsgálni nem egyszerű feladat, vagy egészen különleges tengeralattjáró kell hozzá (ember összesen két küldetés során jutott el a fenekére!), vagy drága távirányítású eszközök. A japánok ilyennel filmeztek le 8178 méteres mélységben egy nyálkahalat, amit szemmel láthatóan nem zavart sötétség és a nyomás. A tudomány mai állása szerint nagyjából 8200 méter az elméleti határa annak, ahol halak még képesek lehetnek életben maradni- ez a jószág már ezt feszegeti. Talán tud valami olyat, amit a tudósok (még) nem...

 0
Tovább

Google hirdetésGoogle hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Darwin

blogavatar

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győz, és van aki elbukik... Hülyeség, tehetség, vakmerőség, vagy ügyesség nem akadály.

Reblog

Hirdetés

Blog ajánló

polgar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Hirdetés

Hirdetés