Kopoltyús táncosok

A pompázatos sziámi harcoshalakról készít fotókat Visarute Angkatavanich .

 0
Tovább

A legkevésbé fotogén állatok

Elegáns, lenyűgöző, erőt sugárzó- na ilyen jelzőket aligha aggatnának ezen képek főszereplőire.

 0
Tovább

Az aligátor mosolya

A floridai Everglades mocsárban élő ragadozókat örökítette meg Andrew West.

Az aligátorok igazi látványosságnak számítanak, vannak parkok is, ahol mindenféle attrakciókkal szórakoztatják a nézőket. Az egy másik kérdés, hogy néha egy-egy állat elhagyja a természetközeli otthont, és házak medencéiben bukkannak fel, a frászt hozva a csobbanni vágyó emberekre. Az aligátor ugyanis lehet veszélyes- a videó készítője sem úszott velük, a felvételt egy bot végére rögzített minikamerával készítette...

 0
Tovább

Halászat buborékkal

Káprázatos drónos felvétel készült kishalakra vadászó bálnákról.

A bálnák óriási szájukat kitátva hatalmas mennyiségben nyelik el a kicsi halakat. Ám ha azok szétszélednek, sziszifuszi munka lenne szinte egyenként levadászni őket.

Megfigyelték, hogy a bálnák ügyes trükköt alkalmaznak: a vezér lemerül a halraj alá, és spirálisan úszva egy olyan buborékgyűrűt fúj, ami szinte falként veszi körül a kicsi halakat. Azok így együtt maradnak, és az adott jelre az "terített asztalhoz" hívott bálnák be tudnak belőlük lakmározni.

 0
Tovább

Élő vacsora

Ennél frissebb már nem is lehetne az ennivaló: a koreai halpiacon a kiválasztott, még élő állatokat olyan gyorsan dolgozzák fel, hogy azok a tányéron esetenként még mozognak. 

Ugyan nem tartom magam nagyon finnyásnak, ez nekem már túlzás. Nyilván nem szólhatok bele mások étkezési szokásaiba, de ehhez már nem lenne gusztusom. Viszont álszent sem vagyok, és tudom jól, attól,  hogy a rántotthús nem mocorog a tányéron, valamikor az is élőlény volt. Nem egyszerű dolgok ezek, és időnként elgondolkodok rajtuk.

 0
Tovább

Google hirdetésGoogle hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Darwin

blogavatar

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győz, és van aki elbukik... Hülyeség, tehetség, vakmerőség, vagy ügyesség nem akadály.

Reblog

Hirdetés

Blog ajánló

lilz

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Hirdetés

Hirdetés