Teknősmentők

Egy műanyag zsinórba gabalyodott teknőst szabadítottak ki a véletlenül arra járó búvárok.

A le nem bomló műanyagok iszonyú károkat okoznak a tengerben. Ennek a teknősnek nagy mázlija volt, mert pont közel volt a segítség, de számtalan élőlény pusztul el a mélyben, láthatatlanul.

Most már tényleg nagyon sürgető lenne, hogy globális összefogással csökkentsük a tengerbe kerülő hulladék mennyiségét. Az mindenesetre elkeserítő, hogy a búvárok lassan azért visznek magukkal kést vagy ollót, mert bármikor láthatnak kiszabadításra váró állatokat. Pedig régen az volt a cél, hogy a búvárok magukat mentsék begabalyodás ellen, de szemmel láthatóan már más helyzetben is kell a vágóeszköz.

 0
Tovább

A repülő majom

Orvvadászok fogságából mentették ki ezt a kis csimpánzt, akit az ország másik részében található rehabilitációs központba vittek repülővel. Szemmel láthatóan élvezte a különleges légi utazást.

 0
Tovább

A nagy cáparajzás

Florida délkeleti részén az évnek ebben a szakaszában gyűlik össze több ezer feketefoltú szirtcápa.

Az a sok kis fekete pont mind egy-egy cápa. Párosodni, táplálkozni gyűlnek ezekbe a sekély vizekbe a ragadozók, ám ember nem szerepel az étlapjukon: a sok ezer cápa nem kergeti a fürdőzőket.

 0
Tovább

Gyorsúszó fóka

Ez a tengeri emlős olyan tempóban tud úszni, hogy nem marad le a halászhajótól, ahonnan néhány finom falatot remél. És amikor ajtót nyitnak neki, könnyedén fel is pattan a fedélzetre.

Jutalma nem is marad el, egy méretes hal formájában.

Az persze elgondolkodató, mennyire megtanulták ezek az állatok, honnan lehet kunyerálni- de az mindenképpen meglepő, hogy képesek lépést tartani egy motoros hajóval.

 0
Tovább

A gondos gazda

A Fülöp-szigeteken készült felvételen látható, ahogy kutyáját rendesen felöltözteti az idős úriember, nehogy még megázzon szegény jószág.

Persze én azon gondolkodom, nem csak a gazdi alapos, a kutya is igencsak türelmes és béketűrő lehet, ha még a kalap sem zavarja...

 0
Tovább

Google hirdetésGoogle hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Darwin

blogavatar

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győz, és van aki elbukik... Hülyeség, tehetség, vakmerőség, vagy ügyesség nem akadály.

Reblog

Hirdetés

Blog ajánló

sheknows

Ezen a blogon az ajánlásaimat fogom közölni minden fajta témában amit érdekesnek találok és szerintem tudnod kell róla.

Hirdetés

Hirdetés