Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Apró figyelmetlenség

Igazi bátorságpróba, adrenalinfröccs a nagy mélység felett akcióhős módjára átszaladni a deszkákon- persze azért ahogy a forgatásokon, úgy itt is biztosítókötéllel rögzítve, hogy ne történjen baj. Csak éppen ha valaki óvatlanul rögzíti a kötelet, akkor elmondható, igencsak hamis volt a biztonságérzet...

 0
Tovább

Úsznak-e a vízilovak?

Ez a videó a torontói állatkert kis vízilóbébijéről azt igazolja, hogy nem igazán.

A vízilovak hatalmas termetű emlősök, és úgy vélhetnénk, vízi életmódjuk miatt jó úszók is. Noha tudnak mozogni a vízben, valójában nem úsznak, hanem képesek lebegni, illetve rendszeres időközönként a felszínre rúgják magukat levegőt venni, aztán visszasüllyednek. Mivel viszonylag sokáig bírják a mélyben, és ez teljesen automatikus, aludni is tudnak így. Másrészt gyakran egyszerűen csak sekély vízben vannak- miközben azt hinnénk, úsznak, állnak a víz fenekén...

 0
Tovább

Kicsúszott rakomány

A felelőtlen kamionsofőr nagy sebességgel bevett kanyarja után az egész acélszállítmány az útra, konkrétan a szembe sávba zuhan- meglehetősen ijesztő jelenet.

Az ember közlekedőként mindig attól fél, hogy ilyen helyzetbe kerül, amikor tőle teljesen függetlenül alakul ki életveszély, ahol vagy sikerül elkerülni a tragédiát, vagy nem. Vajon a száguldó sofőrnek eszébe jut ez? 

 0
Tovább

A kis Mehemed

Valaki elmondhatta volna ennek a kisfiúnak, hogy nem érdemes kötekedni egy lóval.

Móricz Zsigmond verse jutott az eszembe a törökről, Mehemedről, aki nem tudta,  hogy nem szabad meghúzni a tehenek farkát, mert azok felrúgással vesznek elégtételt. Hát a ló még nagyobbat tud rúgni, egy gyerek komolyan meg is sérülhet- remélhetően nem történt komoly baj. De hogy miért kószál szabadon egy ló, s miért hagyják hogy egy gyerek zaklassa, az nagy-nagy kérdés.

 0
Tovább

A cápa és a csónakmotor

Ki tudja, mivel tévesztette össze ez a ragadozó a csónak motorját- de annyira belelkesült a "zsákmánytól", hogy még akkor is csimpaszkodott bele, amikor kiemelték azt a vízből.

Az állat "mosolya" azt sugallja, tulajdonképpen csak jó mókának gondolta az egészet. De azért ennél talán tudományosabb magyarázat is létezik...

 0
Tovább

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

2022.11.22.
2022.10.05.
2022.09.30.
2022.09.27.

Darwin

blogavatar

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győz, és van aki elbukik... Hülyeség, tehetség, vakmerőség, vagy ügyesség nem akadály.

Hirdetés

Reblog

Hirdetés

Blog ajánló

soniya

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Hirdetés

Adatvédelem