Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alaszkai meglepetés

Nem lehet rossz olyan kikötőkben sétálni, ahol időnként egy hatalmas bálna robban ki a vízből.

 0
Tovább

Nagyra nőtt házikedvenc

Egy amerikai család azt hitte, minimalacot fogad örökbe, aztán Ziggy csak nőtt és nőtt. Ma már több, mint egymázsás disznóként éli izgalmas életét, ugyanis elkíséri a családot az utazásaikra, ahol kitűnően töltik az időt.

 3
Tovább

A Hindenburg tragédiája

79 éve, 1937. május 6-án történt a repülés egyik leghírhedtebb balesete, ami megpecsételte a léghajók sorsát.

A német Hindenburg léghajó lehetővé tette az óceán átrepülését is. Azon a végzetes napon Lakehurst reptere felett, leszálláshoz készülődve vált lángoló fáklyává, és ezzel egy csapásra megpecsételte a nagy léghajók sorsát is. Annak ellenére így volt ez, hogy a 35 áldozat nem kirívóan sok a repülés történetében, azóta voltak ennél sokkal súlyosabb katasztrófák is.

Ami inkább meglepő, az az, hogy pontosan még ma sem lehet tudni, mi okozta a balesetet, miért lobban lángra a léghajók. Vannak ugyan teóriák, de egészen biztosat talán soha nem fogunk tudni. Azt viszont tudjuk, a Hindenburg balesete miért olyan széles körbe ismert: az egészet kamerák rögzítették, így az ikonikus felvételek a lángoló léghajóról bejárták a világot.

A Németország büszkeségének tartott Hindenburg pusztulása minden bizonnyal rosszul érintette a propagandára sokat adó náci vezetőket is. Hogy maga a konstrukció volt hibás vagy a körülmények szerencsétlen összeállása okozta a balesetet, számukra mindegy volt. Ám utólag sokan állítanak fel teóriákat, és furcsa, hogy ennek ellenére sem lehet biztosat tudni.

 0
Tovább

Modern vikingek Amerikában

Különleges expedícióra indultak Norvégiából: egy újjáépített viking vitorlással akarják átszelni az Atlanti-óceánt, hogy több város érintésével igazolják, ez az utazás nem számított teljesíthetetlennek a fejlett viking hajókkal.

A nagy utazást az expedíció honlapján lehet nyomon követni. 

 0
Tovább

Nyomtass házat!

Amikor megjelentek az első három dimenziós nyomtatók, sokan biztosan azt hitték, ez egy jópofa játékszer, de elmúlik majd mint sok más hóbort. Aztán szép lassan kezdett kiderülni, hogy a pontos nyomtatókkal remek minőségű egyedi tárgyak, például akár protézisek gyárthatóak. Aztán jött a következő lépés: ha elég nagy a nyomtató, nagyobbak lehetnek a nyomtatott tárgyak is. Például betonból gyártott építőelemek, vagy akár egész házak.

Érdekes lesz, ha például szegényebb országokban ezzel a módszerrel fognak gyorsan használható házakat felhúzni- ahogy a 3D nyomtató technika kiforrott lesz, bizony le lehet nyomni az árakat. És ne feledjük, a nyomtatott háznál nem nagyon van sitt, maradék, felesleges anyag! Egyszerű átprogramozással pedig egyedi darabok, tervek is megvalósíthatóak. Gyakorlatilag az építész tervezőasztalából egyből mehet a gépbe.

A technológia már rendelkezésre áll egy-két éve, most már nyilván az a kérdés, tényleg elég jó, elég tartós épületek készíthetőek-e gyorsan, hatékonyan, olcsón. Ha igen, akkor könnyen lehet, a jövő kőműveseinek nem a vakolókanál lesz a legfontosabb szerszáma, hanem a számítógép...

 0
Tovább

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

2022.11.22.
2022.10.05.
2022.09.30.
2022.09.27.

Darwin

blogavatar

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győz, és van aki elbukik... Hülyeség, tehetség, vakmerőség, vagy ügyesség nem akadály.

Hirdetés

Reblog

Hirdetés

Blog ajánló

mumbaidesire

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Hirdetés

Adatvédelem