Vitatott módszerrel készíti fel az akár hat hónapos kicsiket két úszásoktató Angliában.

Silvia Garcia és Miguel Jerez elképzelésének lényege, hogy nem a szülők folyamatos felügyeletével bonyolítják a babaúszást, hanem konkrétan bedobják a vízbe a gyerekeket. Azt mondják, erre már csak akkor kerül sor, amikor 1-2 hónapos felkészülésen átesnek a kicsik, hogy elsajátítsák a helyes technikát: a felszínre evickélést, a hátra fordulást.

Sokak számára sokkoló a látvány, ahogy a mély vízben egyedül kapálóznak a gyerekek, ám az oktatók szerint ez az egész a túlélésről szól. Az angol gyerekek harmada nem tud úszni, és minden évben többen fulladnak viszonylag sekély vízbe, medencékbe. Ők azt tanítják meg, mit kell ilyen helyzetben tenni, és ehhez nincs más módszer, mint ez a nem különösebben kellemes gyakorlat.

Egy szülőről már biztosan lehet tudni, aki támogatja az oktatókat: Olivia Rowe kisfia három évesen esett bele a család medencéjébe és megfulladt. Ő úgy véli, bár lett volna akkor is egy ilyen elsőre durvának látszó, de életmentő tanfolyam, és a baleset másként végződött volna...