Elkergetett cápa

Egy szigonypuskával tartotta távol a közelben ólálkodó nagy fehér cápát egy vadászó búvár. Trevor Ketchion Ausztráliában, Queensland közelében merült alá, és nyilván tisztában volt vele, a ragadozók érdeklődését mindig felkelti a kilőtt halak vergődése, így az incidensek jelentős részében szigonyozók találkoznak veszélyesnek számító cápákkal. Ketchion viszont kellően vagány volt, és szigonypuskájával ő maga eredt az állat után, mert abban bízott, a cápa inkább elmegy, ha nem ő támad, hanem őt támadják. A búvárnak ezúttal szerencséje volt, a számítása bejött, de végződhetett volna rosszabbul az eset.

 0
Tovább

Az igazi Sharknado

Észak-Karolinában filmezték le az egészen a part közelébe merészkedő több tucat, akár száz cápát, akik szinte őrülten csapkodtak, kapkodtak vadászat közben. Gyakorlatilag bokáig érő vízben úszkálva hozták a frászt a nézelődőkre.

 0
Tovább

Támad a tintahal

A napokban jó sok helyen látható volt a videó, ami a kommentár szerint a Greenpeace tengeralattjáróját "megtámadó" tintahalról készült, ráadásul az állat "óriási" volt. A helyzet az, a videó eredetileg két és fél éve került fel a szervezet videocsatornájára, tehát szó nincs új felvételekről. Másrészt a "támadás" egy ilyen puhatestű esetében azért valószínűleg nem egészen olyan, mintha valami valóban durva ragadozó akart volna kárt tenni a tengeralattjáróban. És hogy mennyire óriásiak ezek az állatok? Láthatóak a lámpák, amik fényében úszkálnak, és azok méreteivel összevetve azért szó sincs gigantikus szörnyekről. Így születnek a legendák...

 0
Tovább

A Tacoma Bridge összeomlása

1940-ben az erős szélvihar által lerombolt hídról készültek ezek a klasszikus felvételek. A rosszul méretezett híd alig pár hónappal az átadása után rövid idő alatt összeomlott, mert nem bírta a szél által gerjesztett vibrációt. Az egyetlen áldozat egy kutya volt, akit a hídon maradt autóban hagytak, és hiába próbálták kihozni, a rémült állat nem mozdult.

 0
Tovább

A hullámok játékszereként

Így tudnak összecsapni a bodyboardosok feje felett a hullámok, amik aztán szinte tollpiheként sodorják tova az embert...

 0
Tovább

Google hirdetés

Google hirdetésLegfrissebb bejegyzések

2019.01.17.
2019.01.16.
2019.01.13.

Darwin

blogavatar

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győz, és van aki elbukik... Hülyeség, tehetség, vakmerőség, vagy ügyesség nem akadály.

Hirdetés

Reblog

Hirdetés

Blog ajánló

diuska622

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Hirdetés