Megosztó videót tettek közzé: egy csecsemő társaságában úszik a nylít tengeren delfinekkel egy nő.

A jelenet tulajdonképpen meghatónak tűnik, hiszen a vízben láthatótan otthonosan mozgó kisgyerek és anyukája körül csapatnyi delfin bukkan fel. Valljuk be, sokan szeretnének hasonló élményt átélni. A legtöbb hozzászóló szerint is igazán csodás dolog lehetett ez a közös delfines úszás számukra.

Mások viszont rámutattak, nyílt tengerről van szó, és egy csapatnyi erős, gyors, ügyes vadon élő ragadozóról. Bármennyire kicsi is az esélye egy balesetnek, ki sem lehet zárni. Van-e joga a szülőnek ilyenbe belevinni egy kisgyereket? Felelőtlen volt-e az anya, amikor ezt bevállalta? 

Kívülről marha egyszerű beleokoskodni, akár pro, akár kontra. Tökéletes válasz nincs; mindenki egyéni döntése, mit tesz hasonló helyzetben. Ami biztos: a felelősség kizárólag a felnőtté. S bármennyire is meg akar valaki ajándékozni egy nagy élménnyel egy gyereket, mindig tisztában kell lenni a kockázatokkal, és ennek ismeretében kell cselekedni. Mert semmilyen nemes, szép cél nem menti fel a szülőt, ha előre tudhatta, baj lehet a dologból. Ha jogi értelemben nem is lesz vádolható, a lelkiismeretével akkor is neki kell elszámolni.