79 éve, 1937. május 6-án történt a repülés egyik leghírhedtebb balesete, ami megpecsételte a léghajók sorsát.

A német Hindenburg léghajó lehetővé tette az óceán átrepülését is. Azon a végzetes napon Lakehurst reptere felett, leszálláshoz készülődve vált lángoló fáklyává, és ezzel egy csapásra megpecsételte a nagy léghajók sorsát is. Annak ellenére így volt ez, hogy a 35 áldozat nem kirívóan sok a repülés történetében, azóta voltak ennél sokkal súlyosabb katasztrófák is.

Ami inkább meglepő, az az, hogy pontosan még ma sem lehet tudni, mi okozta a balesetet, miért lobban lángra a léghajók. Vannak ugyan teóriák, de egészen biztosat talán soha nem fogunk tudni. Azt viszont tudjuk, a Hindenburg balesete miért olyan széles körbe ismert: az egészet kamerák rögzítették, így az ikonikus felvételek a lángoló léghajóról bejárták a világot.

A Németország büszkeségének tartott Hindenburg pusztulása minden bizonnyal rosszul érintette a propagandára sokat adó náci vezetőket is. Hogy maga a konstrukció volt hibás vagy a körülmények szerencsétlen összeállása okozta a balesetet, számukra mindegy volt. Ám utólag sokan állítanak fel teóriákat, és furcsa, hogy ennek ellenére sem lehet biztosat tudni.